نرم افزار حسابداری شرکت حمل و نقل

نرم افزار حسابداری شرکت حمل و نقل

نرم افزار حسابداری شرکت حمل و نقل

نرم افزار حسابداری شرکت حمل و نقل

  • ۰
  • ۰

حسابداری مالی

 

حسابداری مالی

۰۵
ارد

سرفصل‌های اصلی مقاله:

  • حسابداری مالی چیست؟
  • اهمیت اطلاعات حسابداری مالی
  • فرآیند کاری حسابداری مالی
  • گزارشات حسابداری مالی
  • هدف حسابداری مالی
  • چرا به اطلاعات حسابداری مالی نیازمندیم؟
  • تفاوت حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی

 

حسابداری مالی چیست؟

حسابداری مالی یا Financial Accounting شاخه‌ای از علم حسابداری است که به جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات مالی یک کسب‌وکار برای بررسی سود و ضررهای ماهانه آن شرکت یا شخص می‌پردازد.

 اهمیت اطلاعات حسابداری مالی:

اطلاعات و داده‌هایی که در این شاخه از حسابداری جمع‌آوری و بررسی می‌شود جز مهم‌ترین داده‌های حسابداری به شمار می‌رود.زیرا بر اساس این داده‌هاست که برنامه‌ریزی‌های آینده یک کسب‌وکار تعیین می‌گردد. اگر این اطلاعات از شفافیت لازم برخوردار نباشد ممکن است سبب تصمیم‌گیری‌های نادرست و واردشده ضربه‌های بدی به کسب‌وکار شود. به همین دلیل است که اطلاعات آن باید کاملاً دقیق و بر اساس داده‌های واقعی باشد

فرآیند کاری حسابداری مالی:

در این نوع حسابداری فرآیند کار شامل ثبت، تلخیص و گزارش دهی نتایج معاملات بی‌شمار از عملکرد کسب‌وکار در یک دوره زمانی خاص . این معاملات به‌صورت بیانیه مالی تهیه و تلخیص می‌شود که شامل ترازنامه، شرح درآمدها، و جریان نقدی سازمان می‌شود. و عملکرد سازمان را در یک دوره‌ی زمانی خاص ثبت می‌کند.این شاخه حسابداری از یک سری اصول حسابداری از پیش تعیین‌شده استفاده می‌کند. گزینش این اصول در یک دوره از این شاخه حسابداری به تنظیم مقررات و گزارشی که سازمان به آن نیاز دارد بستگی دارد. برای سازمان‌های دولتی آمریکا، کسب‌وکارها موظف هستند حسابداری مالی خود را بر طبق اصول پذیرفته حسابداری (GAAP) یا (Generally Accepted Accounting Principles) اجرا کنند.

گزارشات حسابداری مالی:

اطلاعات گزارشات مالی از صورت مالی که حسابداری در طی ماه تهیه می‌کند به دست می‌آید.
این صورت‌های مالی شامل پنج طبقه از داده‌هاست: درآمدها، هزینه‌ها، بدهی‌ها، سرمایه‌ها.
درآمد و هزینه عموماً در قسمت دخل سازمان محاسبه و ثبت می‌شود.با این حسابداری  می‌توان به مقدار خالص درآمد ماهانه یک کسب‌وکار دست‌یافت.

دارایی‌ها، بدهی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در ترازنامه محاسبه می‌شوند. ترازنامه از حسابداری مالی برای گزارش مزایای اقتصادی آینده کسب‌وکار استفاده می‌کند.  اطلاعات این حسابداری معمولاً برای سهامداران، تأمین‌کنندگان، بانک‌ها، کارکنان سازمان، سازمان‌های دولتی، صاحبان کسب‌وکار تهیه می‌شود.

هدف حسابداری مالی:

دانستن این نکته حائز اهمیت است که هدف این نوع حسابداری ارزش‌گذاری سازمان نیست بلکه هدف اصلی آن تهیه اطلاعات کافی برای دیگران است تا بتوانند سازمان مربوطه را با توجه به شرایط خود ارزش‌گذاری کنند. به این دلیل که ترازنامه‌های مالی خارجی به‌وسیله افراد مختلفی و برای اهداف مختلفی موردبررسی قرار می‌گیرند.

چرا به اطلاعات حسابداری مالی نیازمندیم؟

اطلاعات حاصل از این حسابداری معمولاً در سازمان‌های تجاری، بازرگانی و خدماتی کاربرد دارد. و همان‌طور که اشاره شد اطلاعات را به‌صورت ترازنامه و صورت سود و زیان در اختیار کارکنان ذی‌ربط قرار می‌دهد. این گزارش‌ها اطلاعات مفیدی برای سرمایه‌گذاران، و مأموران مالیاتی فراهم می‌کند. اساس تهیه گزارشات این حسابداری  اطلاعات مربوط به معاملات روزمره است. معمولاً این اطلاعات شامل خریدوفروش کالا و خدمات، خرید ماشین‌آلات و تجهیزات موردنیاز کسب‌وکار و هزینه‌هایی نظیر اجاره‌بها، حقوق و دستمزد کارکنان، بهای آب و برق و غیره هست.

 تفاوت حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی:

  • هر کسب‌وکاری برای بررسی عملکرد فعلی خود و برنامه‌ریزی برای آینده به حسابداری نیازمند است. حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی مخاطبان متفاوتی دارند. چون معمولاً سرمایه‌گذاران در جریان ریز عملیات مالی کسب‌وکار نیستند اما همواره در تشویش میزان سوددهی و ضرر دهی سرمایه خود بسر می‌برند. و این در حالی ست که مدیران کسب‌وکار معمولاً نیاز به اطلاعات سریع برای تصمیم‌گیری‌های روزمره مربوط به کسب‌وکار دارند.
  • حسابداری مدیریتی اطلاعاتی را شامل می‌شود که برای مدیریت تهیه می‌شود پس یک سند داخلی است اما حسابداری مالی برای سهامداران، سرمایه‌گذاران و یا مقامات مالیاتی نوشته می‌شود درنتیجه نوعی سند خارجی است.
  • همچنین حسابداری مالی از تفصیل و دقت بالاتری برخوردار است و می‌بایست به اصول پذیرفته‌شده حسابداری (GAAP) پایبند باشد. اما حسابداری مدیریتی بیشتر بر مبنای حدس و گمانه‌زنی نوشته می‌شود چون در حالت عادی مدیران کسب‌وکار زمان لازم برای برآورد دقیق عملکردهای سازمان را ندارند. به‌عبارت‌دیگر در حسابداری مالی حسابدار موظف است در چارچوب استانداردها عمل کند اما در حسابداری مدیریتی این الزام وجود ندارد.
  • هدف اصلی حسابداری مالی تدارک اطلاعات مالی، جریان وجه نقد، و نتایج عملیات است اما در حسابداری مدیریتی هدف اصلی تدارک اطلاعات موردنیاز مدیران برای تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های آتی کسب‌وکار است .
  • تفاوت دیگر حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی در نوع گزارش‌گیری است. در حسابداری مالی فعالیت حسابدار محدود به‌صورت مالی اساسی است اما در حسابداری مدیریتی فعالیت وی بستگی به نیاز مدیر دارد. همچنین در حسابداری مالی واحد اندازه‌گیری تنها پولی است اما در حسابداری مدیریت می‌تواند وزن حجم حتی سقف خاصی از فروش یا تولید باشد.
  • در حسابداری مالی حسابدار با اطلاعات واقعی مربوط به عملکرد گذشته‌ی بنگاه اقتصادی کار می‌کند و بهای تمام‌شده کالاها و خدمات تاریخی است اما در حسابداری مدیریتی اطلاعات برحسب حدس و برآورد بوده و رویکرد به آینده دارد مبنای ارزش‌یابی نیز بر قیمت‌های جاری هست.

 

  • ۰۰/۰۳/۰۴
  • نرم افزار حسابداری شرکت حمل و نقل

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی